Bitcoin Cash kopen of verkopen, BCH koers en informatie

جستجو

Bitcoin Cash kopen of verkopen, BCH koers en informatie

  • 3452

Bitcoin Cash kopen? Zo werkt het!

Bitcoin Cash / BCC cryptocurrencyBitcoin Cash (BCH) is een altcoin welke is ontstaan op 1 augustus 2017 als afsplitsing van de originele Bitcoin (BTC) cryptocurrency. De Bitcoin Cash blockchain is nagenoeg identiek aan de Bitcoin blockchain, maar heeft een andere blokgrootte (8MB) waardoor BCH meer transacties in kortere tijd kan bevestigen.

In het onderstaande artikel leggen we uit wat Bitcoin Cash is en hoe deze cryptovaluta is ontstaan. Bent u nog niet bekend met cryptocurrencies / blockchain technologie? Dan raden we aan om eerst onze introductie in cryptocurrency te lezen.

ExchangeRangBetaalmethodenMinimum
Koop met € bij eToro95%Akzeptiert PayPal€100

Etoro

Bron:

Wat is Bitcoin Cash?

Net als Bitcoin (BTC), is Bitcoin Cash een decentraal systeem om onderling betalingen te kunnen verrichten zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. De cryptocurrency Bitcoin Cash, vaak afgekort tot BCC, is in feite een afsplitsing van Bitcoin: tot en met blockchain blok 478558 waren de twee cryptomunten identiek. Iedereen die voor de afsplitsing eigenaar was van BTC, kreeg automatisch ook een evenredige hoeveelheid Bitcoin Cash (BCH).

De voornaamste reden voor het splitsen van de Bitcoin blockchain, was onenigheid onder verschillende Bitcoin miners / mining pools over hoe de schaalbaarheid van Bitcoin kon worden vergroot. Het Bitcoin netwerk is sinds de lancering ervan in 2009 enorm in populariteit toegenomen, waardoor alle Bitcoin transacties op een gegeven moment niet meer snel in de blockchain konden worden opgenomen. De reden hiervan was dat een blok een formaat had van 1 MB (1.000.000 bytes). Het formaat van een gemiddelde transactie op de blockchain is ongeveer 500 bytes, waardoor er “slechts” 2000 transacties in een blok konden worden opgenomen. Met een gemiddelde blokgeneratie tijd van 10 minuten, betekent dit dat er dus 2000 transacties per 10 minuten konden worden geverifieerd.

Bitcoin Cash / BCCOmdat er veel meer transacties op de Bitcoin blockchain uitgevoerd werden dan 2000 per 10 minuten, begon het lang te duren voordat transacties bevestigd werden en werden er bovendien relatief hoge transactiekosten gerekend. Dit probleem heeft de Bitcoin community opgelost door middel van BIP-141 en SegWit2x: verbeteringen aan de BTC blockchain waardoor enerzijds de blokgrootte stapsgewijs wordt vergroot naar 2MB, maar anderzijds de manier waarop transacties worden opgeslagen wordt aangepast waardoor er meer transacties in 1 blok passen.

Een deel van de community had echter geen vertrouwen in de implementatie van Segregated Witness (SegWit) en besloot daarom af te splitsen van de BTC blockchain om op een andere manier de schaalbaarheid van Bitcoin te vergroten. De cryptocurrency mining pool ViaBTC had hierin veruit de grootste rol. Als gevolg ontstond een geheel nieuwe blockchain en bijbehorende cryptovaluta: Bitcoin Cash (BCH). Bitcoin Cash maakt geen gebruik van SegWit, maar ieder blok heeft wel een formaat van 8 MB.

Bitcoin Cash is dus een alternatieve cryptocurrency geworden en kan worden beschouwd als een altcoin. Echter het verschil tussen BCH en andere altcoins, is dat de Bitcoin Cash blockchain tot en met 1 augustus 2017 exact dezelfde geschiedenis heeft als de Bitcoin blockchain.

Website van Bitcoin Cash: https://www.bitcoincash.org/

Bitcoin Cash waarde en koersverloop ( )

منبع